Etusivu       Villa Maria       Villa Anna       Aktiviteetit       Varaukset ja Yhteystiedot       Welcome    


Villa Maria ja Villa Anna sijoittuvat keskeisten ulkoilureittien välittömään läheisyyteen Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeessa. Uskomattoman hienojen maisemien lisäksi alueen luonto edustaa kauneinta ja puhtainta osaa Suomen luonnosta ja voit nauttia myös tutkitusti Euroopan puhtaimmasta ilmasta. Täällä pääset todella nauttimaan rauhasta ja irtautumaan arje
sta. Myös kotieläimet ovat tervetulleita lomailemaan Villa Mariaan ja Annaan. Villat ovat myös oivia kohteita motoristeille.

Luonto, rauha, eläimet ja kasvit sekä valokuvaus
Luonnosta, hiljaisuudesta ja rauhasta nauttimiseen Villa Maria & Villa Anna ja niiden ainutlaatuinen koskematon ympäristö tarjoavat loistavat puitteet. Luonnossa liikkuessasi voit nähdä upeiden maisemien lisäksi monia kasvi- ja eläinlajeja niiden omassa luontaisessa elinympäristössään.

Alueen luontokeskukset tarjoavat laajalti tietoa alueen ympäristöstä, eläimistä ja kasveista. Esimerkiksi touko-kesäkuun –vaihde on luonto- ja lintuharrastajalle kulta-aikaa niin lajirunsauden kuin päivä päivältä nopeasti heräävän luonnon havainnoinnin muodossa. Alueella on useita lintutorneja, autiotupia ja laavuja. Kulttuurista, historiasta ja museoista kiinnostuneille on tarjolla useita mielenkiintoisia kohteita.

Kun marras-tammikuussa eteläsuomessa on loskaa, likaa ja pimeää, kannattaa tulla kokemaan lapin kaamosaika puhtaan lumen keskelle.  Kaamosaikana valaistusolosuhteet ovat todella vaikuttavat vaikka aurinko ei nousekaan horisontin yläpuolelle. Koska ympäristössä ei ole asutuskeskusten valosaastetta niin revontulet ja tähtitaivaan ilmiöt ovat helposti ihasteltavissa ja valokuvattavissa. Mikäli olet kiinnostunut valokuvauksesta ja haluat oppia lisää esim. revontulien valokuvaamisesta niin lisätietoja opastetuista kuvausretkistä saat täältä.

Hiihtäminen, vaeltaminen ja maastopyöräily
Alueella on yli 300km hyvin merkittyjä eri tasoisia reittejä. Esimerkiksi Suomen vanhin vaellusreitti Hetta-Pallas (55km), joka linjattiin jo vuonna 1934. Lisäksi Villa Marian & Villa Annan vierestä kulkee n. 100km pitkä hoidettujen latujen verkosto. Hoidettu latuverkosto on käytettävissä joulukuun alusta huhtikuun loppuun. Ja mikäpä maistuu paremmalle kuin hyvät eväät ja nokipannukahvit kauniin luonnon keskellä!
Villojen kellarikerroksessa on hyvät tilat ja varusteet (mm. voitelupenkki) suksien ja polkupyörien huoltoa ja säilyttämistä varten. Alueen tärkeimmät laskettelukeskukset (Pallas, Ylläs, Levi, Olos) ovat alle tunnin ajomatkan sisällä. Alueen luonnonolosuhteet mahdollistavat myös monien extreme –lajien harrastamisen.
Latuverkoston ylläpidosta vastaa Raattaman Reitit Ry  ja latujen reaaliaikainen kunnossapidon tilanne näkyy kartasta.Moottorikelkkailu
Moottorikelkkailusta kiinnostuneita ilahduttaa noin 1000km moottorikelkkareittejä, joita täydentää vielä noin 2000km kelkkauria. Moottorikelkalla pystyy liikkumaan mm. pohjoiseen Norjan rajalle, länteen Ruotsin rajalle ja jopa itään Venäjän rajalle asti!
Reitit ja urat ovat käyttökelpoisia pitkälle kevääseen asti. Villojen alakerrassa on hyvät tilat kaluston huoltamista varten.

Kalastus, sienestys ja marjastus
Kalastukselle on hyvät mahdollisuudet, sillä Villa Maria & Villa Anna sijaitsevat Lapin keskeisten kalavesien läheisyydessä. Kesäisin vieraidemme käytössä on soutuvene kalaisalla ja kauniilla Vuontisjärvellä. Lapin kuuluisimmat kalajoet ja -järvet ovat oivallisia päiväretkikohteita. Vuokrattavissa on myös mm. siirrettävä uisteluun soveltuva moottorivene trailereineen. Kysyhän lisää! Talvikalastus on mahdollista pitkälle kevääseen asti, tyypillisesti toukokuun alkupäiviin asti. Syksyn paras kalastuskausi jatkuu lokakuun loppuun asti. Villa Marian & Villa Annan kellarissa on saaliin käsittelyyn soveltuvat tilat tiskipöytineen. Sienestykselle ja marjastukselle on oivalliset mahdollisuudet lähiympäristön metsissä ja soilla.Veneily ja uinti
Läheisellä Vuontisjärvellä (3km etäisyydellä) on laadukas ja turvallinen soutuvene. Vene soveltuu hyvin niin kalastukseen eri muodoissaan kuin perheen retkikäyttöön. Vieraidemme käytössä on laaja valikoima pelastus- ja kelluntaliivejä 5kg vauvaliiveistä 90+ kiloon. Myös eri kokoisille koirille on omat liivinsä. Pallasjärven rannoilla on useita perheretkeilyynkin sopivia autiotupia ja kotia. Pallasjärvi on alueen suurimpia järviä ja järveltä on upeat näköalat läheisille tuntureille. Pallasjärven etelärannalla on kaunis ja rauhallinen Punaisenhiekan uimaranta, jonne pääsee niin veneellä kuin maitse.Muita aktiviteetteja
Muita aktiviteetteja on saatavilla runsaasti porotiloista ja Curly -hevosista koiravaljakoihin. Opastettuja retkiä ja vaelluksia on myös tarjolla. Alueelta on vuokrattavissa kanootteja, moottorikelkkoja jne. Hyvän ruoan ystäville on tarjolla herkullisia paikallisia raaka-aineita, kuten poronlihaa suoraan tuottajilta. Villoissamme on myös laadukas kesäkeittiö sekä savustin erilaisten herkkujen valmistamiseen.

 

 
© PALLAS VILLAS | Villa Maria & Villa Anna | 2021